Udvid dine kompetencer med et bus kørekort

29 juli 2021
Mathias Nielsen

Har du et arbejde, som du er kørt lidt død i? Og søger du efter ny inspiration og nye udfordringer? Sådan er vi mange, der går og har det. Og det handler ofte om at være kreativ, når man skal finde på noget nyt at give sig i kast med – især, hvis det skal kaste nogle penge af sig. Men når man først tænker sig lidt om, så er der faktisk mange muligheder for at gå af nye karriereveje. Du kan blive politibetjent, lagerarbejder, bager, gartner eller noget helt femte. Mulighederne er mange.

Et erhverv, som måske til dagligt er lidt overset er det at være buschauffør. Når man kører bus, er man en vigtig del af den danske infrastruktur og mange mennesker er utroligt afhængige af, at man gør sit arbejde ordentligt. Folk skal nemlig til møder, på arbejde, i skole, til lufthavnen og så videre. På den måde kan det være meget dejligt at være buschauffør – man ved, at éns arbejde tæller i det store puslespil.

Men hvad kræver det, at være buschauffør?

Jo, først og fremmest kræver det naturligvis, at du har et bus kørekort. Med et almindeligt kørekort til bil, kommer du ikke langt, fordi en bus givetvis er langt større og dermed sværere at manøvrere. Der gælder også særlige trafikregler for køretøjer i den størrelsesorden. Regler, som man ikke automatisk lærer om, når man tager et almindeligt, så at sige, konventionelt kørekort til personbil. Hvis du har mod på at prøve kræfter med buschauffør-jobbet, så er det bare om at komme ind og tilmelde dig et kursus til at få kørekort. Du kan tage bus kørekort forskellige steder, men blandt andet på EUC Syd. Det skal nok blive sjovt og lærerigt, og du skal nok få en masse nye venner – måske ender de med at blive dine kollegaer?

Flere Nyheder