Som brolægger skal du holde særligt øje med vejret om morgenen inden arbejde

14 december 2020
Anders Lundtang Hansen

Der findes desværre en del professioner, hvor man gerne skal vise sig frem fra sin vindstærke side, og hvor det næsten giver point i bogen, hvis man trodser elementerne, og man kæmper igennem på minimal beskyttelse, som var det intet problem.

Et eksempel kunne jo være, at man er brolægger i Kolding. Det er i forvejen et hårdt arbejde at være brolægger, og så er jyder ikke nogle, der sætter mange ord på deres følelser.

Desuden kan de brolæggere være folk fra udlandet, der arbejder virkelig billigt, og de af afhængige af arbejdet, så de kan forsørge deres familier. Så de ved godt, at hvis de ikke forsøger at overgå hinanden i effektivitet på minimal vis, så er der nok nogle, der skal stå parate til at overtage tjansen.

Det er bare lidt et paradoks, når man ser på, at de samme mennesker brokker sig over at være nedslidte og gerne vil på pension før tid. Kunne de selv gøre en indsats for at undgå dette?

Vejret har meget at skulle sige

De fleste af os tjekker vejret om morgenen, og ellers kan man ikke undgå at bemærke det. Bliver man overrasket over, at vejrudsigten ikke holdt stik, så skynder man sig at skifte om.

Men det tøj er jo mest til at klare transporten, som ofte foregår i varme køretøjer, og på arbejdspladsen er der et klimaanlæg, der virkelig kan finindstilles.

En brolægger skal meget af tiden arbejde udenfor, og der er få dage i Danmark, hvor man misunder de folk, der kan arbejde udenfor i det gode vejr – og selv her skal de huske at have solcreme på!

Ellers er det måske koldt, så man bør tage varmt tøj på, og hvis det sner en dag, så skal man have endnu varmere tøj på.

Men mange forsøger at vise, at de kan klare sig uden. Og så bliver de syge og nedslidte.

Det er klart, at arbejdet kan give en varmen, og man skal have sikkerhedsudstyr på, men ellers bør man klæde sig efter vejret.

Flere Nyheder