Hvor komme væggelus fra?

25 august 2020
Anders Lundtang Hansen

Væggelus er ikke sådan nogle insekter, der bare opstår ud af det, fordi man ikke husker at gøre rent nok derhjemme, men hvis man ikke er omfangsrig og grundig med rengøringen, så kan det dog være med til at gøre, at væggelusene ender med at indtage dine sovegemakker med videre.

Det er netop ved rengøringen, at man ofte opdager, at man har væggelus, fordi de ellers efterlader nogle små bid på kroppen, men man skal have biddene under lup for at se, at disse bid er dobbelte, hvilket er kendetegnet for bid fra væggelus.

Ellers kan man hurtigt komme til at forveksle dem med loppebid eller lignende.

Andre tegn på væggelus er, når man oplever så sorte prikker i sengen, der oftest vil være i sengekanten, ved gelændrene og laminellerne, hvorfor man ofte skal vende sengen rundt eller dreje den for at se, om der er væggelus på vej eller har taget bo der.

Dette gør man måske ikke, mens man er på vej i seng, og ved den almindelige rengøring i ens sovegemakker, ser man måske ikke den slags nærmere efter.

Derfor er det først, når man ser små blodpletter i ens seng, der kommer fra en selv over det blod, som insekterne bidder ind i din krop efter, som efterlader et lille blodspor.

Senere er ens krop måske helt dækket af sådan nogle bid, og hvis man ikke har kæledyr, eller giver dem loppekurer ofte, så er det måske et meget godt bud på, at man har væggelus.

Dernæst vil man – desværre – nok tydeligt kunne se, at væggelusene har taget bolig i ens seng via de store brune/sorte pletter i kanterne, hvor deres ekskrementer er lagt.

Væggelusene kommer faktisk mest fra udlandsrejser, hvorfor man skal holde øje med, at man ikke tager dem med hjem, når man har boet på hotel med videre i udlandet, der så bliver til væggelus i Hvidovre, når man kommer der hjem, hvis man bor der.

Flere Nyheder