Gulvafslibning – pift dit gulv op

12 marts 2021
Maya Hindsberg

Er lakken på dit gulv slidt igennem, eller er træets overflade begyndt at være meget ridset og hakket? Så er det blevet nødvendig med en gulvafslibning i København. En gulvafslibning er noget, der fjerner de øverste par millimeter af gulvet, for så at efterlade træet flot og nyt, og klar til efterbehandling. En gulvafslibning er derfor også meget mere hensigtsmæssig for gulvet end f.eks. en gulvafhøvling, som tager væsentlig mere af gulvets overflade. Det er godt, hvis der er store ujævnheder, der skal udlignes, men er ofte ikke nødvendigt.

Når du har fået slebet eller afhøvlet dit gulv, alt efter behov, er det tid til at vælge efterbehandling. Det er her, du rigtig kan få lov til at beslutte dig for, hvilken slags gulv du vil have. Efterbehandling beslutter nemlig, udseendet på det færdigbehandlede gulv sammen med, hvor meget vedligeholdelse gulvet har brug for, og hvor slidstærkt det er. 

Få et godt tilbud

Du kan sådan set godt vælge, at gøre det selv, og spare pengene på en gulvmand. Det er nemlig sådan, at der er massere af forskellige vejledninger på nettet, der kan forklare dig hvordan, og derudover kan du relativt nemt og billigt leje maskiner i dit lokale byggemarked. Har du dog ikke evnerne til at gøre det selv, eller ikke er sikker på, du kan, så bør du overveje at få en professionel til det.

Der er det en god ide, at kontakte forskellige firmaer. Det er nemlig den bedste måde at få konkrete tilbud, der gælder dit gulv, og det behov du har. Ved at indhente en række tilbud, får du også en god ide om, hvad der er den mest rimelige pris, på netop dit job. Hvis der er nogle, der virker afsindigt billige, eller meget dyre, i forhold til de andre tilbud, du har fået, er det tit et tegn på, at det ikke er et godt tilbud.

Flere Nyheder