Glat og lækker emalje med maling af badekar

Der er næsten intet så vederkvægende som et varmt og afslappende karbad oven på en hård og stressende dag. Men det kræver selvfølgelig, at man har et lækkert badekar, hvor emaljen er intakt.

Mit badekar kan ikke blive rent – hvad gør jeg?

Når et badekar når op i en vis alder – og har et vist antal dejlige, varme karbade på bagen – vil emaljen uvægerligt eroderes. Det, du oplever som snavs der ikke vil gå væk ved almindelig rengøring, er aflejringer af kalk, okker og rust fra vandet. Disse aflejringer antager typisk en mildest talt ucharmerende brunlig-gul kulør, og føles ru ved berøring. Dette skyldes, at emaljen er blevet slidt, og derfor ikke kan opfylde sit formål: At holde indersiden af badekarret glat og ensartet.

Samtidig bliver emaljen gennem årevis af slitage mere følsom over for slag, hvilket betyder, at ridser og skrammer nemmere vil dannes i dens overflade. Disse bidrager også til badekarrets slidte og grimede udseende – og gør heller ikke noget godt for dets hygiejne. Du bør faktisk afholde dig fra at tage karbad i et badekar, som er plettet af skidt. Der kan nemlig sagtens risikere at have samlet sig hud- og sæbe rester, som danner perfekte livsbetingelser for mikro organismer som kan være sundhedsskadelige – for eksempel svamp og bakterier.

Få luksus og wellness tilbage i hverdagen igen med maling af badekar

Den eneste måde, hvorpå du kan genskabe dit badekars smukke og skinnende inderside, er med en ny emalje. En dygtig badekarsmaler vil i løbet af få timer rense og slibe indersiden af dit badekar, og hernæst påføre en komposit af uretan og akryl. Efter cirka et døgn er den nye emalje hærdet – og dit badekar står ganske som nyt igen, klar til fremtidige spa eventyr. Du kan læse mere om emaljering af badekar, og bestille et gratis og uforpligtende tilbud, på badekarsmaler.dk