Få dit flotte gulv igen med gulvafslibning og efterbehandling

Når et trægulv, som ikke er lakeret, bliver slidt, vil det tydeligt kunne ses i træværkets overflade. Især ubehandlede trægulve, eller gulve som er behandlet med olie eller sæbe, er temmelig sårbare over for omverdens påvirkninger.

Dette skyldes at hverken olie eller sæbe yder samme beskyttelse som den forseglende lak. Oliering eller sæbe behandling af trægulve er særdeles populært i Danmark på grund af den måde hvorpå olien eller sæben påvirker træværket. Ved en olie behandling ved den mættende olie trænge dybt ind i træværkets overflade og gøre træets naturlige tone mere udtalt. Årer, knaster og andre unikke karakteristika ved det smukke træværk vil træde tydeligere frem, og overfladen vil stadig føles som træ – og ikke som lak.

En sæbe behandling vil typisk lysne træværket op til flere toner og samtidig give det et hvidligt skær. Når et gulv behandles med sæbe, vil materialet arbejdes ind i træværkets overflade hvor der vil danne sig en beskyttende hinde af fed sæbe. Denne hinde skal vedligeholdes gennem hyppig vask – faktisk helst en gang om ugen – med sæbespåner, som styrker og vedligeholder denne sæbe hinde.

Et velplejet sæbe behandlet gulv vil således kunne bevare sine smuds og væske afvisende egenskaber længe. Men selv med den rette vedligeholdende behandling vil gulvet med tiden miste disse egenskaber efterhånden som hinden slides bort. Og så er det på tide med en grundig og effektiv gulvafslibning, som kan genskabe den smukke og ensartede overflade.

Hvem kan forestå afslibning af gulve?

Du bør ikke selv forsøge dig med at slibe dit trægulv. Det er omstændeligt og besværligt, og du har ikke de samme forudsætninger for at opnå et smukt resultat som en erfaren gulvmand. En sådan finder du hos din lokale afdeling af Gulvkanonen. Du kan læse mere, og få et skarpt tilbud på afslibning af gulve, hos Gulvkanonen.dk