Få behandling af alkoholmisbrug

Antabus

I forbindelse med misbrug af alkohol, får nogle anbefalet antabus, men Behandlingscenter STIEN, der arbejder med behandling af alkoholmisbrug, mener ikke, at antabus er den rette vej ud af misbrug. 

Når man drikker og samtidigt har indtaget antabus, kan man blive syg og få en allergisk reaktion, hvor du i værste fald kan få hjertestop. Behandlingscenter STIEN mener, at alkoholmisbrug kræver behandling, og at antabus kun i nogle tilfælde kan hindre dig i at drikke alkohol, men det gør ikke noget for den psykiske trang og afhængighed. 

Kontakt helt uforpligtende til Behandlingscenter STIEN på døgntelefon: 70 20 72 70.

Alkoholafhængighedens forskellige faser

Den afhængige af alkohol oplever forskellige faser, før han eller hun kommer i den kroniske fase. Måske kan du genkende dig selv i en af faserne, eller du kan som familie eller pårørende genkende den alkoholafhængige i beskrivelsen.

I den Præ-alkoholiske fase er det ikke sikkert, at andre har bemærket, at den afhængige har sygdommen alkoholisme. Den afhængige drikker måske ofte, hver gang der er mulighed for det, eller føler sig bedre tilpas efter indtagelse af alkohol. 

I den anden fase, Advarselsfasen, kan du som pårørende bedre se nogle tegn, og som afhængig kan du måske genkende følelsen af kontroltab og skyldfølelse, og du kan finde på at drikke alene. 

Den tredje fase, der kaldes Den afgørende fase, bærer præg af, at den afhængiges forhold til familie og venner bliver dårligere, og løfter bliver brudt over for andre, og måske drikker du/den afhængige allerede om morgenen.  

I den fjerde og kroniske fase har den afhængige det virkelig skidt og drikker for at forhindre rystelser mm., og den afhængige dropper at forsvare sig i forhold til drikkeriet samt har ikke kræfter til ret meget andet end at drikke. 

Når du/den afhængige kommer i behandling, siger Behandlingscentret STIENs erfaring, at den afhængige bl.a. igen begynder at spise, tale med familien om problemerne og igen kan se lyst på fremtiden og på sig selv.