En notesbog hjælper på hukommelsen

30 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er ikke fordi, at notesbøger direkte sørger for, at du kan huske bedre såsom at træne hjernen til at huske bedre direkte, men hvis man kombinerer ens notesbog med, hvordan man bruger hjernen, så er det bedre chance for at huske det, som man ellers kan glemme.

Dette er især brugbart for ældre mennesker og dem, som der har været ud for uheld eller ulykker, hvor man er blevet ramt på det område, hvor man ellers skal huske.

Måske er man også den type, som der går rundt med mange tanker i løbet af dagen, så man skal have lidt hjælp til at sortere i dem og få dem ned på papir, så man kan slå dem op senere og huske, hvad der var vigtigt af de tanker, som man havde.

Desuden melder mange løsninger og idéer sig, mens man sjældent venter det, hvorfor det kan være godt at have en notesbog på sig, når man forlader hjemmet og er ude.

Sådan lærer du at huske bedre med notesbøger

Som sagt er det åbenlyse, at du lærer at huske bedre i kraft af, at du skriver de tanker ned, som der kommer til dig, af den positive og gode slags – hvorfor det bliver en lille huskeliste i sig selv.

Men forskning har faktisk vist, at det bliver nemmere for en at huske, hvis man skriver det ned, da man så har dikteret det til sig selv – derfor skal man også selv skrive ned og ikke lade en anden om det.

Som sagt kan dette være alt fra løsninger til nogle problemer, man tumler med, eller man bare skal have en indkøbsliste på sig; til at man har brug for at skrive nogle noter ned fra observationer til, at man nedskribler sig ens tanker, som kan blive til store værker.

Flere Nyheder