Disse ting bør du overveje i forbindelse med et lån til istandsættelse

05 maj 2021
Mathias Nielsen

Hvis du har købt et håndværkertilbud, eller hvis du bare står med et hus eller en lejlighed, der trænger til at blive sat i stand, så er det bare om at komme i gang. Det er nemlig dødirriterende at gå og kigge på ting der kunne forbedres og optimeres, sådan at de passer bedre til din smag og din livsstil. Men ofte med renoveringsprojekter, som med så meget andet, så kræver de en bunke penge. Det er nemlig dyrt at købe materialer, men også at betale for håndværkere og andre specialister, som skal hjælpe dig med at skabe dit drømmehjem.

Derfor kan det virke attraktivt at tage et lån til at få råd til istandsættelsen. Vælger du at tage lån til istandsættelse, kan du langt hurtigere komme i gang med projektet end ellers. Men der er dog nogle ting du skal være opmærksom på i forbindelse med låntagning. Det er nemlig ikke gratis penge, der er tale om.

Dette bør du overveje før du tager et lån til istandsættelse

Hvis du skal ud og låne penge, skal du først og fremmest have lov til at låne af banken. De kigger nemlig på din økonomi og vurderer derudfra, hvor sikker/risikabel du er at have som kunde for dem. Men selvom du får lov at låne, kan det være en god idé lige at tænke sig om, inden man siger ja. 

Du bør nemlig overveje om du virkelig har lyst til at betale de penge, som det koster at låne. En rentesats på et lavt procenttal lyder måske ikke af meget, men over tid bliver det faktisk til rigtig mange penge. Du skal også overveje, om du er okay med at dit rådighedsbeløb bliver mindre når du tager et lån. Hvis du skal afdrage på lånet, er der jo selvsagt færre penge til sjov og ballade. Læs mere om lån til istandsættelse her: https://ikanobank.dk/laan/istandsaettelsen.

Flere Nyheder