Der er flere måder at overvinde ens skræk for tandlæger på

Det er faktisk en udbredt skræk: At være bange for tandlæger. Det skulle endda ikke undre, hvis der findes en latinsk betegnelse for det.

Desværre bliver det ikke altid taget lige alvorligt blandt familie, venner og i medierne for den sags skyld. Det hæfter sig nok ved, at man bliver kaldt ‘pjevset’, hvis man er over 12 år gammel og stadig er ‘bange’ for tandlægen.

Som sådan er det jo heller ikke tandlægen i sig selv, den frygtramte er bange for. Det er omgivelserne, frygten for den kommende proces, faren for det ukendte, mulighed for smerte og rigtig meget mere.

Man kan sagtens have en høj smertetærskel og være bange for tandlæger, og nogle mennesker kan grue for et tandlægebesøg i flere dage i forvejen.

En uheldig konsekvens kan blive, at vedkommende aldrig går til tandlægen, hvilket fører problemer med tænderne med sig. Sjældent er frygten brugen af penge på en tandlæge. Det er flere andre omstændigheder.

På sin vis behøver tandlægeskrækken heller ikke bero på en uheldig oplevelse, der har sat sig som et traume, fra barndommen. Det kan være en iboende frygt, man ikke kan forklare rationelt uden anden metode end at beskrive symptomerne.

Når folk siger, at de har tandlægeskræk, så skal det derfor tages alvorligt.

Heldigvis findes der flere metoder til at komme skrækken til livs, eller i det mindste dæmpe den, så man kan tolerere at overskue et besøg hos tandlægen.

En løsning kunne være at finde en stabil, dygtig og forstående tandlæge, som kunne være Plus1 tandlæge.

Dog findes der også andre metoder, man kan supplere med. For eksempel kan man gå til hypnose enten regelmæssigt eller hver gang lige før, man skal på besøg hos ens tandlæge, så man føler et overskud til at kunne klare oplevelsen.

Alle mennesker har ret til et godt tandsæt – og det gælder også dig, om der er tandlægeskræk indover eller ej.