Behold din hverdagsluksus med emaljering af badekar

Et badekar kan danne rammen om mange timers afslapning og velvære. Dette forudsætter dog, at karret er i en forfatning, som tillader dette. Er dit badekar grimt og slidt – eventuelt med ru, gullige plamager i den før så skinnende blanke emalje – er det nok begrænset, hvor ofte du har lyst til tage lange, lune karbade.

Dit gamle badekar kan være en smittekilde

Dette kan der også være al mulig grund til at undlade. Et slidt badekar er sjældent særligt kønt at beskue – eller sundt at anvende til karbad. De gullige plamager, som stammer fra kalk og okker som har indlejret sig i den slidte emalje på karrets inderside, er nemlig ikke bare grimme.

Den ru overflade gør det også nemt for sæbe og hud rester at indlejre sig, og her danne grobund for diverse mikro organismer. Disse inkluderer blandt andet sygdoms fremkaldende bakterier og svamp, som kan udgøre en risiko for dit helbred. Så du bør faktisk afholde dig fra at nedsænke dit legeme i et dejligt karbad, førend emaljen er blevet repareret.

Hvad stiller jeg op med den slidte emalje?

Mange boligejere vælger af samme grund at skille sig af med det gamle badekar for i stedet at installere en bruseniche – eller købe et helt nyt badekar. Begge disse løsninger repræsenterer dog en ikke helt ubetydelig økonomisk udskrivning. Og så er det slet ikke sikkert, at det er nødvendigt at skrotte badekarret.

Er sliddet udelukkende af overfladisk karakter, kan du med hjælp fra en dygtig håndværker sagtens få dit badekar til at stå som funklende nyt igen. En badekarsmaler – som er betegnelsen for en faglært håndværker med speciale inden for emaljering af badekar – kan på få timer rense dit badekar op og på føre en skinnende ny emalje – og efter et døgns hærdning kan dit badekar atter bruges til wellness og hygge!

Læs mere på emaljering-af-badekar.dk