Afprøve danske film fra forskellige perioder

25 oktober 2021
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Når man taler om “gamle film”, så er det meget forskelligt, hvad folk tænker på her.

Der er nogle filminteresserede, der næsten skal helt tilbage til sort/hvid-dagene, før man kan tale om gamle film, mens andre igen ser film fra deres barndom som dem, der er gamle – og så kommer det jo an på vedkommendes alder.

Andre igen er mere interesseret i de film, som der kommer ud og er aktuelle, så hvis en film bare har en håndfuld år på bagen, så ser man dem som gamle.

Det medfører så også, at man tror, at gamle film har dårlige monologer, elendige effekter og en kedelig handling, specielt hvis man tænker på danske film, fordi man er vant til udenlandske film, hvor man har med store budgetter at gøre.

Den forestilling skal man prøve at komme ud af, for danske film kan meget på tværs af årgange.

Få set nogle forskellige danske film fra forskellige år

Hvem af os kan for eksempel ikke godt lide en danske folkekomedie, og de kommer jo fra mange perioder, så her kan man se de helt gamle og sammenligne dem med de nye, som der kommer ud for tiden.

Måske vil man kunne se spor af, hvordan de lidt ældre film har påvirket de nye i stil med videre.

Men så er der også mange andre spændende, danske film at give sig i kast med, for hvis man hopper tilbage til de helt gamle dage, så var Danmark virkelig på verdenskortet med at skabe nogle specielle film, som gav inspiration verden over til at lave film ligeledes.

Selv hvis man ikke er så meget til film af ældre dato, så bør man unde sig selv at se nogle andre genrefilm, så man kan komme lidt omkring i, hvad vi danskere kan finde ud af at lave.

Din næste filmoplevelse gemmer sig på MovieZoo.

Flere Nyheder